Българско спасително куче откри живо 5-членно семейство под руините на къщата им

...
Българско спасително куче откри живо 5-членно семейство под руините на къщата им
Коментари Харесай

Българско куче откри живо 5-членно семейство в Антакия

Българско избавително куче откри живо 5-членно семейство под руините на къщата им в Антакия след опустошителното земетресение в Турция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 291
Това е станало през вчерашния ден, само че през днешния ден планинските спасители са разбрали за това от локални хора.

" Работата на кучетата е да минат по руините и там, където усетят, че има живи хора, да дадат знак. На мястото се слага маркировка с пъстър яркожълт или оранжев спрей. След  тях към този момент влизат на терена избавителните екипи, а водачите и кучетата се отдръпват и отиват на друга рухнала постройка да претърсват ", изясни шефът на ПСС при БЧК Емил Нешев, представен от " 24 часа ".

Така през вчерашния ден нашите кучета са индикирали на няколко места в Антакия, че има живи хора. Едва през днешния ден, локални поданици са срещнали нашите спасители инцидентно, разпознали са ги и са им споделили, че на едно от маркираните места са открити живи петимата членове на едно семейство.

" Не са обяснили на сътрудниците кое е мястото, с цел да се разбере кое куче е работило там. Днес също има маркирани на няколко места вероятно живи под останките на здания, само че по-късно избавителните екипи ревизират и разчистват, с цел да стигнат до оживелите ", добави Нешев.

Припомняме, че дванайсет спасители и 5 кучета от Планинска избавителна работа бяха измежду първите, отпътували за потърпевшите от земетресението региони в Турция.

Четириногите герои в задачата са Норд, Нико, Хера, Берго и Макс. Всички са с най-голям действен клас С и на възраст над 3 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР